Wij steunen de minima in Twente

All4Free: zet zich in voor de minima en helpt gezinnen die het (tijdelijk) moeilijk hebben. Vaak zitten deze gezinnen nog in het proces en kunnen voor steun nog geen beroep doen op instanties. Om kinderen zo min mogelijk van de moeilijke situatie mee te laten krijgen organiseren ze o.a. verjaardagsfeestjes, maken de traktaties, regelen schoolspullen etc.


Het leven is niet altijd voor iedereen rozengeur en maneschijn. 

Helaas komt het voor dat alleenstaanden of gezinnen om een of andere reden van een minimum, of zelfs daaronder, moeten leven. Dit kan verregaande gevolgen hebben voor deze groep mensen, zoals stress, gezondheidsklachten, schaamte, sociaal isolement enzovoort.

Daarom zijn wij in 2010 gestart om mensen die van een minimum leven of die tussen wal en schip vallen te ondersteunen in alle facetten van het leven.Tevens is het voor ons belangrijk dat kinderen een onbezorgde jeugd moeten hebben.

Onder leiding van Melissa Muller, Lidy de Beus en Truus van Gaalen werkt een groep gemotiveerde vrijwilligers die met passie en motivatie klaar staan voor een ander. Vrijwilligers die zorg dragen voor het sorteren van donatie en plaatsen van foto’s of behoren tot ons knutsel-, naai-, voedsel-, sinterklaas-, Het Zonnehuuske - en/of Het Pand team. Tevens bestaat ons team uit 9 ophaalpunten in Almelo, Enschede, Glanerbrug, Goor, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal.

De mooiste dingen in het leven beginnen vaak simpel en klein. Iemand een steuntje in de rug geven kan al doorslaggevend zijn.

Wekelijkse blog

Week 23

Deze week bij All4Free.

 

Vanuit Hengelo was een lastminute aanvraag voor traktatie vanuit CarintReggeland binnengekomen. Deze heeft Arinda binnen 3 uur kunnen maken zodat het kon worden opgehaald en de jarige de volgende dag kon trakteren. Geweldig hoe Arinda dit in een snel tempo oppakte en zo was er een hele blije jarige job.

 

Oh nee, alle hens aan dek! Waterschade/riool overlast in pand Hengelo. Wat gaf dit even een puinhoop. Een aantal donaties hebben we helaas moeten weggooien. Onze grote dank aan de medewerkers van RRS en Dolman schoonmaak voor hun hulp. Gelukkig is het probleem verholpen en is het weer lekker fris.

We hebben een grote partij brood gedoneerd gekregen van onze vaste horeca groothandel, dus kwam er een extra uitgifte hiervan. Super bedankt en we hebben weer een aantal leden blij kunnen maken.


 Aankomende dinsdag mogen we weer bij onze particuliere eierboer eieren ophalen. Dat wordt weer smullen!

Verder konden we deze week een noodaanvraag afsluiten. Wasmachine, droger, dekbedden etc zijn gekocht door donatie van kerkleden van Waterstaatskerk. Superfijn dat we dit samen konden realiseren.


Ook hebben we deze week weer mooie donaties ontvangen van diverse particuliere donateurs. Zo fijn dat steeds meer particuliere donateurs ons weten te vinden.  Ons knutselteam bestaat uit Marion, Heiny  en Arinda. Zij komen één keer in de 14 dagen  samen om een avond gezellig te knutselen. We kijken en overleggen wat we gaan maken. Soms in thema of iets wat met seizoen te maken heeft. Woensdag 9 juni kwamen we samen om te knutselen voor support en dit keer hebben we ons bezig gehouden met bedankjes voor de juffen en meesters en zodoende kwamen we tot verschillende creaties gevuld met snoep of bloemetjes of wat we maar voor handen hadden. Wat was het een gezellige avond.

 

Vanuit “Het Zonnehuuske” was het heerlijk werken afgelopen week. Lekker de spulletjes naar buiten, de fotos maken en de spulletjes inpakken voor onze leden. We hebben weer een hoop werk verricht en konden zo ook nog genieten van het heerlijke zonnetje. Uiteraard mochten we ook weer mooie donaties aannemen van onze vaste, maar ook van een aantal nieuwe donateurs.


Ook zijn we bezig met de voorbereidingen voor alle verjaardagcadeaus straks voor de kindjes die jarig zijn in de zomervakantie.


Donderdag ging de telefoon of we nog wat konden betekenen voor een man en vrouw die alleen een bed en wat verf hebben voor hun nieuwe huisje. Gelukkig hadden we al heel wat klaarstaan, mocht er een hulpvraag komen. Dit zijn we nu voor hun aan het inpakken. Niet alleen servies, gordijnen, pannen en potten, maar ook hebben we voor hun leuke decoraties om hun nieuwe thuis leuk aan te kleden. Maandag mogen ze hun meubels uitzoeken en gaan we verder kijken wat nog nodig is.

Van de week werden wij blij verrast door onze buurvrouw met zonnebloemen voor op tafel voor het Zonnehuuske. Daar worden we uiteraard erg blij van.


Het was weer een heerlijke week, vol gezelligheid en dankbaarheid.

Wat een voldaan gevoel geeft het ons, dat wij weer mensen in nood een stuk verder mogen en kunnen helpen.

All4Free bestaat 11 jaar

Op 1 februari jl bestonden wij 11 jaar. Dit is een mijlpaal die wij niet zomaar voorbij laten gaan.
Het hele jaar door zullen wij dit blijven vieren met maandelijkse kado's die wij verloten onder onze leden.

Slingerjaarprijs 2020
Allfree was samen met 8 andere organisaties genomineerd voor de Slingerjaarprijs 2020. Op 12 maart jl werd bekend gemaakt dat All4free samen met SKO en Brains & Craft de Slingerjaarprijs 2020 heeft gewonnen.


Namens All4free ontving Melissa Muller een cheque ter waarde van € 500. 
Johan Westra (SKO) en Saijda Zaimi (Brains & Craft) kregen voor hun bijdrage een Slingertrofee.

All4free-fitness


Afgelopen zaterdag hadden we All4free-fitness.

Fitness met All4free betekend: Lompendag! 


Aangezien wij een particulier initiatief zijn betekent dat we niet altijd fondsen kunnen aanspreken of aanspraak kunnen maken op subsidies. En zoals bekend, doen wij niet aan tikkies op onze pagina. 

Waarom niet? Nou heel simpel. We weten dat onze leden ons graag willen helpen, maar dat ze het zelf niet altijd makkelijk hebben. 


Wij doen alles op eigen kracht en met steun van donateurs. Het is soms een heel gepuzzel, want ook wij hebben onze vaste lasten, onkosten activiteiten/thema’s, noodpakketten, traktatie etc. 


Uiteraard hebben we onze steungroep Support All4free maar ook onze lompen brengen we weg. 


Wat zijn lompen en hoe komen wij hieraan?

Wij sorteren alle donaties en wat kapot, vies etc is gaat dan naar lompen.

Helaas door de corona maatregelen konden we uiteindelijk na een jaar pas weer de lompen wegbrengen.

Het bedrag per kilo is ook veel minder geworden. We kregen € 0,10 per kilo maar hoe dan ook zijn we dankbaar. 


Alle kleine beetjes helpen en hiermee kunnen we ook weer wat extra's doen.


In totaal hebben wij 1810 kg weggebracht en kregen € 180.- in kas. 


Het was een halve dag keihard fitnessen en volop gezelligheid. 

Weer een geweldig teamwork! 

Steun ons


Meld je aan als donateur of vrijwilliger.

Dit kan u doen door lid te worden van ons steungroep op Facebook: Support All4free. Daar kan je leuke en betaalbare spullen kopen.
Met het geld dat wij generen kunnen wij kosten voor activiteiten en maandelijkse lasten betalen.


Tevens kunt u ons ondersteunen met donatie zoals voedsel, kleding, huisraad, speelgoed etc. 

Liever in de vorm van een gift:  NL30INGB0797028498